• Wesley Sneijder

    Als een van de meest opvallende spelers van het WK van 2010 in Zuid Afrika heeft Wesley Sneijder aan de wereld laten zien hoe groot een kleine speler kan zijn. Niet veel spelers tonen zoveel toewijding en doorzettings vermogen als Snijder. Wesley was geboren in Utrecht op 9 juni 1984.

    Al op 7 jarige leeftijd werd hij gescout op de talent dagen van Ajax waarna hij de complete jeugdopleiding doorliep en in 2003 maakte hij zijn debuut bij de eerste selectie. Toen was het al duidelijk dat Wesley een groot talent is en er werk al gespeculeerd hoelang Ajax hem kon houden totdat hij naar een van de europese clubs zou vertrekken.

    Het begin van zijn Europese carriere kwam in 2007 toen hij voor 27 miljoen Euro werd verkocht aan Real Madrid. In Spanje waren vaal mensen van mening dat dit een te hoge prijs was voor zo'n soor speler. Al speelde Sneijder heel goed in Real werd hij toch (door interne veranderingen bij de club) verkocht voor 15mijoen Euro aan de Italiaanse Internazionale. Het was vanzelfsprekend dat de Italianen een koopje hadden gemaakt want bijna elke team zou Sneijder willen hebben voor dat bedrag. De overgang naar Italie deed Wesley alleen maar goed want met Inter won Sneijder alle mogelijke prijzen waaronder de Champions League.

  • © 2014 www.adoneo.net
  • Site Map
  • Bookmark Us