• Arjen Robben

  Tot de lijst van de beste spelers van het moderne internationale voetbal mag Arjen robben natuurlijk niet ontbreken. Alle kenners weten hoe gevaarlijk de groninger is. Robben is misschien wel de beste Nederlandse speler op dit moment maar hij moet concureren met een andere grote namen als Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

  Robben begon zijn proffesionele carriere bij FC Groningen waar hij iedereen liet zien hoeveel talent hij had. De overgang naar een van de grote 3 clubs van Nederland war maar een kwestie van tijd en in 2002 werd Robben overgenoment door PSV waar hij tot 2004 speelde. De grote internationale doorbraak kwam toe Arjen Robben verkocht werd door PSV aan de grote Engelse club Chelsea. Chelsea was toen het nieuwe speeltje van de Russische miljardair Roman Abramovic en had een bijna oneindige budget waarmee trainer José Mourinho alle spelers die hij wilde hebben ook daadwerkelijk kocht. In Chelsea was Robben een van de meest aantrekkelijke spelers op voetbal gebied al had hij te kampen met vele blessures.

  In 2007 werd Robben gekocht door Real Madrid en speelde daat met andere Nederlanders zoals Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Royston Drenthe. In Madrid voelde Robben zich eigenlijk nooit thuis en het was weer een kwestie van tijd tot hij weer zou vertrekken naar een andere Europese top team. Dat gebeurde in 2009 toen hij vertrok naar FC Bayern München waar hij nog steeds speelt.

  Een van de minpunten van Robben is dat hij heel vaak gebleseerd raakt en daardoor wordt hij vaak niet genoemd bij de lijst van de beste spelers op dit moment en dat is jammer want Arjen Robben heeft genoeg talent om bij de top te horen.

 • © 2014 www.adoneo.net
 • Site Map
 • Bookmark Us